Slechte koffie op het werk? Dit kun je eraan doen!

Slechte koffie op het werk? Dit kun je eraan doen!

In Nederland hebben we een echte koffiecultuur. We drinken graag een kop koffie om de dag goed te starten, om wakker te blijven tijdens een vergadering, na het eten, voor het eten. Wanneer niet eigenlijk? Wat thee is voor de Engelsen, is koffie voor Nederlanders. Niet gek dus dat we de kwaliteit van koffie steeds belangrijker zijn gaan vinden. Slechte koffie op het werk is voor veel medewerkers dan ook een doorn in het oog. Gelukkig is er wat aan te doen!

Zorg voor een goede koffiemachine op werk

Het is natuurlijk een inkoppertje, maar goede koffie op werkbegint bij een goede zakelijke koffiemachine. Er is tegenwoordig behoorlijk wat keus op dit gebied. Van capsulemachines voor op een klein kantoor tot volautomatische espressomachines die met gemak vijftig collega’s of meer van een heerlijke verse kop koffie kunnen voorzien. Wat de ideale koffiemachine is voor op jouw werk, hangt daarnaast af van de gewenste koffievariaties, het gebruiks- en het onderhoudsgemak en de hoeveelheid gebruikers. Een telefonisch koffieconsultkan je helpen om tot de juiste keuze te komen. Tijdens een persoonlijk consult op locatie ervaar én proef je zelf wat de verschillende mogelijkheden zijn. En maak je je zorgen over de kosten en afschrijving van zo’n machine? Dan is een koffieapparaat leasenin plaats van aanschaffen ook een optie.

Kies kwalitatief goede koffiebonen

Naast een uitstekende koffiemachine is er nog een cruciaal ingrediënt voor perfecte koffie: smaakvolle koffiebonen. Nu weten wij als geen ander dat over smaak niet te twisten valt. Zo houdt de één van krachtige, bitterzoete koffie, terwijl de ander de voorkeur geeft aan meer fris zure smaaktonen. Net als met wijn is het een kwestie van ontdekken en leren herkennen welke smaken jouw voorkeur hebben. Maar voor welke smaak je ook gaat, kies altijd vers gebrande koffiebonen van ‘Specialty’ kwaliteit. Zit je wel eens zonder koffie op kantoor? Eenkoffie abonnementkan uitkomst bieden. Zo voorkom je dat jij of je collega’s misgrijpen en ben je altijd voorzien van écht goede koffie op het werk.

Houd de koffiemachine in topconditie

Om zo lang mogelijk te genieten van een perfecte espresso, cappuccino en latte macchiatoop kantoor, in de boardroom of in de kantine, zorg je er natuurlijk voor dat de koffieautomaat in topconditie blijft. Dit doe je met goed onderhoud. Door de machine regelmatig te reinigen en het waterfilter te vervangen, blijft de koffie lekker smaken en de machine optimaal functioneren. Gelukkig hoef je niet zelf bij te houden wanneer dit moet gebeuren. De geavanceerde elektronica van de meeste koffiemachines vertelt je automatisch wanneer het tijd is voor een reinigings- of ontkalkingsbeurt. In de tussentijd hoef jij er alleen maar voor te zorgen dat het water- en bonenreservoir gevuld is.

Wil je meer informatie over het aanschaffen of leasen van een koffiemachine voor op werk? Of wil je graag een koffieconsult aanvragen? Neem dan gerust contactmet ons op. Dan zorgen we er samen voor dat slechte koffie op het werk verleden tijd wordt.