Een koffieapparaat leasen om jouw werknemers te pleasen

Een koffieapparaat leasen om jouw werknemers te pleasen

Sta je op het punt om een koffiemachine aan te schaffen? Stop waar je mee bezig bent! Een koffiezetapparaat kopen is niet altijd de beste oplossing voor een bedrijf.

Een koffiezetapparaat voor kantoor is een grote investering waar veel werkgevers dan ook op besparen. Maar juist wanneer het om kwaliteitskoffie gaat wil je niet gierig overkomen. Gelukkig is de oplossing simpel: door een koffieapparaat te leasen kun je jouw werknemers pleasen.

Hoe werkt een koffiezetapparaat leasen?

Als je een koffiemachine leaset betaal je een vast bedrag per maand. Een koffiemachine leasen is echter niet hetzelfde als een apparaat huren. De kredietverstrekker financiert namelijk de aanschaf van het apparaat. Klinkt ingewikkeld, maar dat is het niet.

Denk maar aan het leasen van een auto. Zelfde concept, maar nog eenvoudiger! Bij de financiële lease ben je geen eigenaar van de machine, maar los je maandelijks af. Je bent wel verantwoordelijk voor onderhoud en de verzekering. Klinkt goed? Het wordt nog beter! Wij hebben de 5 voordelen van een koffieapparaat leasen voor je op een rijtje gezet.

  1. Geen grote investering nodig

Een goed koffiezetapparaat op kantoor is een must. Dat is basiskennis uit werkgevers voor dummies. Met goede koffie laat je zien dat je om je werknemers en klanten geeft. Het enige probleem is dat een koffiezetapparaat duur is. En het is zeker niet de eerste investering die je wilt doen wanneer je een bedrijf start.  

Gelukkig kan het leasen van een zakelijke koffiemachine ook met een klein budget, al vanaf 26,80 euro per maand. Geld is geen excuus meer. Hup, lease dat apparaat! 

  1. Meer kapitaal in je onderneming

Zelfs al heb je op dit moment genoeg budget om een grote zakelijke koffiemachine te kopen, wil je het dan wel hieraan uitgeven? Dan is je spaarvarken direct weer leeg. Door te leasen daarentegen heb je meer cashflow en kun je het geld direct in je onderneming steken. Daarnaast staat een koffiemachine die je leaset niet op de balansrekening, wat een groot voordeel is voor kleinere organisaties.

  1. Een duurder apparaat aanschaffen

Kleinere organisaties schaffen vaak een consumentenmachine aan. Dit lijkt namelijk een goedkoop alternatief. Het probleem is echter dat deze apparaten gemaakt zijn voor het zetten van een bakje koffie voor je visite thuis, niet voor een groot aantal koppen op kantoor. Al snel gaat de koffiemachine stuk en moeten de werknemers uit noodzaak thee drinken. Ai!

Ze zeggen vaak dat goedkoop duurkoop is. En in dit geval is dat helemaal waar. Het voordeel van een koffieapparaat leasen is dat het je voor een paar euro meer per maand al een veel betere kleine zakelijke koffiemachine op kantoor hebt staan.

  1. Je werknemers pleasen

Goede koffie kan de sfeer op kantoor maken of kraken. Echt waar. Door een goede koffiemachine en kwalitatieve koffiebonen neer te zetten laat je als werkgever zien dat je om het belang van je werknemers geeft. Je biedt ze een genietmoment voor henzelf en moedigt contact tussen collega’s bij de koffiemachine aan. Als werkgever kost het je slechts een paar tientjes per maand, maar het team wordt hechter dan ooit.  

  1. Je kiest of je het apparaat houdt

De meeste leaseconstructies gaan uit van een periode van zo’n 4 à 5 jaar. Daarna krijg je meestal de mogelijkheid om het koffiezetapparaat van de leasemaatschappij over te nemen. Is het apparaat nog goed genoeg, dan hou je het en heb je geen kosten meer. Hoera! Wil je toch liever een ander apparaat? Dan wordt een spiksplinternieuwe koffiemachine op het werk bezorgd en betaal je weer een maandelijks tarief.

Koffie lease, please!

Ben je benieuwd welk koffieapparaat je het beste kunt leasen voor jouw organisatie? KoffieWerkt helpt je graag met het maken van die keuze. Daarnaast kunnen we je een maandelijks koffiebonen abonnement bieden. Van machine tot kopje koffie, we’ve got you covered.