Een espressomachine leasen?

Espressomachine leasen

Alle voor- en nadelen op een rij

Je hebt besloten dat het tijd is voor echt goede koffie op de werkplek. Iets waar je niet alleen jezelf, maar ook je medewerkers, klanten, partners en leveranciers een plezier mee doet. En dus ga je je oriënteren op de mogelijkheden. Al snel kom je tot de conclusie dat het een automatische espressomachine moet worden. Een espressomachine voor zakelijk gebruik is echter een behoorlijke investering. Een koffiemachine leasen is wellicht een goed alternatief. Wij zetten de voor- en nadelen voor je op een rij.

Voordeel: het leasen van een espressomachine is geen grote investering

Voor het leasen van een espressomachine hoef je geen budget vrij te maken. Je betaalt namelijk een vast bedrag per maandwaarvoor je direct kunt profiteren van heerlijke koffie. Een grote investering is dus niet nodig. Zo houd je je werkkapitaal beschikbaar om te ondernemen. Een koffieapparaat leasen is al mogelijk vanaf een paar tientjes per maand. De meeste leaseconstructies gaan uit van een periode van zo’n 4 à 5 jaar. Aan het einde van die periode heb je meestal de mogelijkheid om de espressomachine van de leasemaatschappij over te nemen. Natuurlijk kun je ook voor een nieuw koffieapparaat op het werkkiezen, dat je wederom voor een vast bedrag per maand leaset.

Nadeel: je bent zelf verantwoordelijk voor het onderhoud en de verzekering

Bij financial lease financiert de kredietverstrekker de aanschaf van de koffiemachine voor jou als ondernemer. Vervolgens betaal je de kredietverstrekker een vast bedrag per maand voor het gebruik van het apparaat. Jij wordt daarmee economisch eigenaar, terwijl de kredietvertrekker gedurende de looptijd van het leasecontract juridisch eigenaar blijft. Dit betekent dat jij en je werknemers volledig kunnen profiteren van het genot van de heerlijkste koffie op het werk, maar dat je tevens verantwoordelijk bent voor het onderhoud en de verzekering van de machine. Dit onderhoud kun je overigens heel eenvoudig via ons regelen. JURA Nederland zorgt er dan voor dat jouw koffiemachine in topconditie blijft.

Voordeel: een professionele espressomachine binnen handbereik

Zeker kleine organisaties of bedrijven die meerdere koffiemachines nodig hebben, kiezen vaak voor goedkope alternatieven. Bijvoorbeeld in de vorm van consumentenmachines. Waarbij vaak geldt dat goedkoop duurkoop is, omdat deze apparaten niet gemaakt zijn voor intensief zakelijk gebruik. Een koffiemachine leasen biedt dan uitkomst. Er is namelijk vaak meer mogelijk dan je denkt. In een persoonlijk gesprek inventariseren we de koffiewensen van jouw bedrijf of organisatie. Denk aan zaken als:

  • Het aantal medewerkers;
  • De hoeveelheid koffie die gedronken wordt;
  • Het benodigde aantal koffiemachines;
  • De gewenste koffievariaties;
  • De mogelijkheid om aan te sluiten op het waternet en de koffieresidubak door te voeren.

Op basis van onze inventarisatie kunnen wij een gedegen advies en goed onderbouwde offerte uitbrengen. Bijvoorbeeld voor de nieuwste telg uit de JURA Professional lijn, de JURA X6 Dark Inox. Een automatische espressomachine die maar liefst 12 koffiespecialiteiten kan bereiden en over een waterreservoir van 5 liter beschikt. Deze machine staat al vanaf €46,30,- per maand bij jou op kantoor.

Espressomachine leasen? Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie

Wil je meer informatie over het leasen van een espressomachine? Of wil je een vrijblijvend gesprek aanvragen waarin we je wensen inventariseren? Neem dan gerust contact met ons op of plaats je aanvraag via het lease-aanvraag formulier op de website. Dan bespreken we samen de details onder het genot van een heerlijk kopje koffie.