De ideale koffiemachine voor bedrijven, passend bij jullie koffiecultuur

Koffiemachine voor bedrijven

Elk bedrijf kent een andere koffiecultuur. Bij het ene bedrijf is de kantine de centrale plek waar collega’s samenkomen en meetings houden, terwijl bij andere bedrijven de medewerkers tijdens het werk hun kopje koffie achteroverslaan.

Voor sommige collega’s is de dagelijkse shot cafeïne binnenkrijgen genoeg, terwijl anderen pas genieten wanneer een cappuccino met havermelk op het menu staat. De koffiemachine is voor bedrijven bepalend voor de koffiecultuur. Wij vertellen je welke koffiemachine voor bedrijven past bij de cultuur binnen jouw bedrijf.

De espressomachine met losse bonenmaler voor een luxe koffiebeleving

De espressomachine met losse bonenmaler is de heilige graal als je de meeste barista’s mag geloven. Met vers gebrande koffiebonen, een professionele bonenmaler en een espressoapparaat kun je elke mogelijk smaakcombinatie maken. Dit apparaat is dan ook perfect voor bedrijven die hun medewerkers en klanten een luxe koffiebeleving willen bieden. Met zo’n apparaat laat je zien dat je om je medewerkers geeft en creëer je een koffiecorner die het stralend middelpunt van het kantoor wordt.

Toch raden wij niet elk bedrijf aan om deze koffiemachine te leasen. Als je medewerkers geen barista’s in spé zijn zullen ze er nog geen simpel kopje koffie mee kunnen zetten. Geknoei en gepruts is het resultaat. Onze tip: huur een barista in die de zakelijke koffiemachine bedient en de mooiste koffiecreaties serveert. Of kies voor een Super Automatic machine die het koffiezetten makkelijker maakt.

Met de volautomatische espressomachine worden medewerkers barista’s

De volautomatische espressomachine past bij kantoren waar de kwaliteit van de koffie voorop staat, maar waar medewerkers zelf hun eigen bakje willen zetten. Deze apparaten zijn populair door de vele mogelijkheden die ze bieden. Met één druk op de knop zet je elk soort koffie makkelijk zelf, van espresso tot dubbele shot latte macchiato met sojamelk. De koffie is gemaakt met vers gebrande koffiebonen en verse melk. Je medewerkers worden ware barista’s!

Het nadeel van dit type koffiemachine voor bedrijven is dat de bonen een grote invloed hebben op de uiteindelijke smaak. Met slechte bonen kun je nu eenmaal geen wonderen verrichten. Zorg er daarom met een koffie abonnementvoor dat er altijd verse bonen aanwezig zijn voor het beste resultaat.

Gemakkelijk koffiezetten voor klanten met capsules

Koffiecapsules passen bij kleine bedrijven die geen grote koffiemachine willen leasen. Wanneer klanten langskomen kun je snel en gemakkelijk een goed kopje koffie zetten. En ook voor medewerkers is een capsule een eenvoudige oplossing. Je stopt simpelweg de capsule in het apparaat en voilà: een lekker bakkie koffie. De kwaliteit is consistent en er kan niets misgaan tijdens het zetten. 

Het nadeel van dit soort koffiemachine voor bedrijven is dat de capsules niet goedkoop zijn, zelfs niet als je voor de professionele machines kiest. Thuis merk je er misschien niet veel van, wanneer je alleen een bakje koffie in de ochtend zet omdat je anders je bed niet uitkomt. Maar als je op grote schaal capsules moet inkopen zul je dat zeker in je portemonnee merken. Capsules zijn vooral aan te raden voor bedrijven die bedrijfsgemak belangrijk vinden en niet op de kosten hoeven te letten.

Fresh brew in de koffiemachine voor bedrijven

Fresh brew is vergelijkbaar met de ouderwetse filterkoffie. Heet water wordt op gemalen koffie geschonken waarna het door een filter wordt getrokken. Fresh brew is een van de mooiste vormen van koffiezetten. De smaken zijn verfijnd en subtiel.

Fresh brew wordt veelvuldig gebruikt voor vergaderingen en evenementen waar veel koffie tegelijk moet worden gezet. Helaas zijn de Freshbrew machines en koffie voor zakelijk gebruik niet te vergelijken met een goede filterkoffie. Massa en prijs zorgen ervoor dat bedrijven slechte fresh brew schenken. Daarnaast oxideert koffie die gemalen is tienmaal sneller dan ongemalen bonen. Hierdoor gaat de kwaliteit met rasse schreden achteruit. Het resultaat? Net-niet koffie. Als je voor fresh brew kiest, let dan op de kwaliteit van de machine en de koffie. Geloof ons, je klanten en medewerkers merken en waarderen het verschil.    

De zakelijke koffiemachine met koffie-extract

Zelfs de grootste koffiedrinkers op kantoor zullen de koffieautomaat met koffie-extract liever voorbijlopen. De automaat werkt met een pak koffie-extract die wordt verdund om de gewenste koffievariëteit te krijgen. Ook de melk wordt met een soortgelijk melkpak gemaakt.

Deze zakelijke koffiemachine wordt vaak gekozen om de snelheid en de prijs per kop. Binnen no time heb je goedkope koffie voor de hele vergadering op tafel staan. Als je met jouw bedrijf indruk wilt maker op klanten en medewerkers sla je met dit type automaat de plank volledig mis. Onze tip? Kies liever voor een versgemalen filterkoffie van goede kwaliteit bonen. Het is iets meer werk, maar maakt qua smaak een wereld van verschil. Indruk maken met een kan koffie was nog nooit zo makkelijk.

Kant en klare instant of vriesdroogkoffieautomaten

Instant- of vriesdroogkoffieautomaten bieden de makkelijkste en snelste manier om koffie te zetten. Je drukt op een knop en heet water wordt op de instant of vriesdroog koffie gegoten. Binnen een paar seconden is je koffie klaar. Een kind kan de was doen.

En de smaak? Misschien dat je er nog net genoegen mee neemt als je een grote behoefte aan cafeïne hebt, maar als je het ons vraagt is het zeker geen feestje om deze koffie te drinken. De waterige substantie doet weinig aan vers gezette koffie denken. Met een instantautomaat schrik je medewerkers af. Het koffietentje om de hoek wordt de favoriete hotspot en het kantoor loopt leeg. 

De geschikte koffiemachine voor bedrijven kiezen

Koffie kan écht een verschil maken in de cultuur op kantoor. Wil je meer weten over het leasen van een koffiemachine? Lees verder over het kiezen van de geschikte koffiemachine voor op kantoor. Of bespreek met ons hoe je de juiste koffiecultuur bouwt binnen jouw bedrijf. Wij zorgen ervoor dat medewerkers zullen opscheppen over de koffie op het werk.