Top 5 populaire koffiemachines voor op het werk

Top 5 populaire koffiemachines voor op kantoor

Een heerlijk bakje koffie om de dag mee te beginnen, de meeste Nederlanders zijn er dol op. Ook drinken de meeste Nederlandse werknemers dagelijks meerdere bakjes koffie op kantoor. Niet alleen zijn we dol op de smaak en de cafeïne boost; koffie op het werk vervult ook een sociale rol. Die korte momentjes in de koffiehoek of tijdens het zetten van koffie, worden veelal benut om even bij te kletsen met collega’s. Koffie zorgt voor verbondenheid. Werkgevers doen er dan ook goed aan om te investeren in een goede koffiemachine, die alle collega’s van lekkere koffie kan voorzien. Geen idee welke koffiemachine geschikt is voor bij u op kantoor? Wij zetten de 5 populaire koffiemachines voor u op een rij en tellen af van de nummer 5 naar de nummer 1!

5. Nespresso koffiemachines

Veel kleine bedrijven kiezen voor het populaire Nespresso apparaat. Dit handzame apparaat is immers eenvoudig te gebruiken en vraagt weinig onderhoud. Er zijn diverse soorten koffiecapsules op de markt waarmee het apparaat gebruikt kan worden. Lang niet al deze varianten geven echter een goede koffiesmaak. Met de originele capsules zet u echter eenvoudig een goed kop koffie. De originele capsules zijn met €65,- per kilo echter wel stevig geprijsd. Bovendien is de Nespresso koffiemachine, door de kleine lekbak en het geringe waterreservoir, echt alleen geschikt voor heel kleine kantoren. Het is niet aan te bevelen om met meer dan vier koffiedrinkers gebruik te maken van het apparaat.

4. Halfautomatische koffiemachines

De ‘Lamarzocco’ en ‘Vibiemme’ zijn populaire halfautomatische koffiemachines. Met dergelijke semiautomatische apparaten kan in principe een heerlijke espresso gezet worden. Doordat deze machines bovendien een echte barista uitstraling hebben, worden ze graag gezien in hippe cafés. Echter, het zetproces van halfautomatische koffiemachines is vrij ingewikkeld. Wie een lekker kop koffie wil zetten moet daarom over veel kennis beschikken. Bovendien vragen de apparaten om het nodige onderhoud. Om die reden zijn deze machines minder geschikt voor op het kantoor, waar iedereen snel en eenvoudig een lekkere bak koffie wil kunnen halen.

3. Filter koffiemachines

Bedrijven met een klein budget kiezen nog regelmatig voor ouderwetse filterkoffie. In combinatie met een bonenmaler kunt u met deze machines ook zeker goede koffiezetten. Bovendien wordt het zetten van een hele pot koffie voor alle collega’s door veel bedrijven als gezellig ervaren. Deze relatief goedkope machine is echter wel zeer beperkt in haar mogelijkheden. Zo kunt u geen losse koppen zetten en heeft u niet de optie om uw klanten of personeel een cappuccino of bijvoorbeeld espresso aan te bieden.

2. Kleine volautomatische koffieapparaten

Er zijn een aantal zeer populaire volautomatische koffiemachines voor thuisgebruik op de markt. Een enkele keer zien we dat deze ook op kantoor gebruikt worden. Met een druk op de knop zet men eenvoudig een heerlijke kop koffie, espresso, cappuccino of zelfs latte macchiato. Ze zijn daarom prima geschikt voor eenmanszaken of heel kleine bedrijven. Bij intensief gebruik is de zetcapaciteit echter te klein en wordt de levensduur van het apparaat flink verkort. Werkt u met meer dan  vier koffiedrinkers op kantoor? Kies dan liever voor de nummer 1 uit deze lijst: een professionele, vol automatische koffiemachine, van Jura.

1. Automatische koffiemachines van Jura

Wilt u op kantoor met één druk op de knop verschillende soorten heerlijke koffie kunnen zetten? Dan zijn de populaire Jura koffiemachines voor u een verstandige keuze. Deze volautomatische koffieapparaten zijn bij uitstek geschikt voor op kantoor, waar men snel en eenvoudige vele kopjes koffie wil kunnen zetten. Bovendien is de smaakbeleving optimaal, doordat u uit een enorm assortiment van verse bonen kunt kiezen. Dankzij de Jura koffiemachines kunt u uw zakelijke relaties altijd een vers kop koffie, cappuccino of late machiatto aanbieden, zonder dat hiervoor enige kennis vereist is. Bovendien zijn de meeste modellen ook volautomatisch te reinigen.

Bent u op zoek naar de perfecte koffiemachine voor op het werk? Neem dan nu vrijblijvend contact met ons op. Wij vertellen u graag meer over de mogelijkheden.