Een koffiezetapparaat voor een (klein) kantoor, hoe kies je het juiste apparaat?

Koffiezetapparaat voor een (klein) kantoor: zo kies je de juiste!

Koffie vervult op kantoor een belangrijke functie. Een lekker bakje koffie is goed voor de concentratie en de sfeer. Bovendien wil je zakelijke relaties graag verwelkomen met kwaliteitskoffie. Zaak dus om de juiste koffiemachine te kopen die aan alle wensen binnen je bedrijf voldoet.

Er zijn echter veel verschillende zakelijke koffiezetapparaten op de markt met tal van functionaliteiten en uiteenlopende prijzen. Hoe weet je nu welk koffiezetapparaat geschikt is voor jouw (kleine) kantoor? Let in ieder geval op de volgende zaken.

Waar moet het koffiezetapparaat voor kantoor aan voldoen?

Er zijn veel verschillende koffiezetapparaten die allemaal op een andere manier werken. Zo kun je koffie maken door middel van een espressoapparaat of met een apparaat dat gebruik maakt van cups. Daarnaast zijn er zakelijke koffiezetapparaten die gebruik maken van verse bonen. Het koffiezetapparaat dat je kiest en de bonen die je gebruikt, zijn van invloed op de smaak van de koffie. Vraag jezelf dus af waaraan de koffiemachine moet voldoen. Wil je koffie van vers gebrande kwaliteitsbonen kunnen zetten? Wil je alleen koffie kunnen zetten of moeten werknemers en gasten ook kunnen kiezen voor allerhande koffievariaties?

 

Hoeveel koffie wordt er gedronken?

Bij het kiezen van de juiste koffiemachine dien je rekening te houden met de benodigde capaciteit. Ondercapaciteit zorgt ervoor dat je medewerkers te lang moeten wachten in de kantine, wat ten koste gaat van de productiviteit en bovendien frustratie oproept. Zorg er dus voor dat de gekozen machine geschikt is voor de omvang van jouw kantoor. Het is echter evengoed niet wenselijk om op een klein kantoor een koffiezetapparaat te plaatsen dat ontworpen is voor zeer grote kantoren. Je betaalt dan voor iets dat je niet gebruikt, dood kapitaal dus. Zonde. Kijk dus hoeveel medewerkers en klanten je dagelijks over de vloer krijgt en reken op 3 tot 5 kopjes per dag. Zo krijg je inzicht in de benodigde capaciteit.

 

Snelheid en onderhoud van het zakelijke koffiezetapparaat

Op een klein kantoor is het minder erg als het zetten van de koffie iets langer duurt. Zoek je echter een machine voor een groot kantoor, dan is een snel apparaat cruciaal om wachtrijen te voorkomen. Ook wanneer je vaak bijeenkomsten voor groepen houdt op kantoor is een hoge zetsnelheid belangrijk. Vraag je ten slotte ook af of je op kantoor veel tijd wil besteden aan schoonmaak en onderhoud. Heb je bijvoorbeeld niemand in dienst voor de schoonmaak of catering? Dan is het slim om te kiezen voor een relatief onderhoudsvrij apparaat.

 

Op zoek naar een koffiezetapparaat voor een klein kantoor? Neem contact op!

Ben je op zoek naar een koffiemachine voor op kantoor en wil je weten welke machine geschikt is? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Onze experts geven je graag een persoonlijk advies!