Een koffieautomaat voor zakelijk gebruik uitkiezen, zo doe je dat

GIGA X8c Aluminium Chroom (15227) bediening

Het weekend doornemen doe je bij de koffieautomaat, gasten bied je een lekkere cappuccino of espresso aan en na de lunch haal je koffie voor de hele afdeling. Kortom, koffie werkt. Heb jij daarom besloten om een professionele koffiemachine op het werk neer te zetten? Dan is het tijd om je eens goed te verdiepen in de wereld van zakelijke koffieautomaten. Wij vertellen je graag hoe je het apparaat uitkiest dat het beste bij jouw bedrijf past.

Inventariseer de koffiewensen

Om een goede keuze te kunnen maken, is het belangrijk om eerst in kaart te brengen wat precies de wensen zijn en wat je verwacht van een koffieautomaat. Hoeveel medewerkers en gasten zullen dagelijks gebruik maken van de koffiemachine? En drinken zij veel of weinig koffie? Als je verwacht dat de koffiemachine bij jou op het werk overuren zal draaien, dan is het slim om te kijken naar apparaten met een grote capaciteit en zetsnelheid. Ook kan aansluiting op de waterleiding een goed idee zijn. Wil je bovendien verschillende koffievariatieskunnen aanbieden, dan is dat ook iets om op te letten bij de keuze voor je ideale zakelijke koffiemachine.

Vraag een koffieconsult aan

Of je nu gewoon goede koffie wilt of een koffieautomaat die niet onderdoet voor een echte barista, tijdens een koffieconsult leer je alle ins en outs over koffiebonen, het zetproces en de verschillende mogelijkheden op het gebied van zakelijke koffiemachines. Bij KoffieWerkt gaan we tijdens een koffieconsult samen op zoek naar de ultieme kop koffie voor jou en je collega’s. Dit doen we onder andere door te proeven en proberen. Je ontdekt zo welk verschil een andere koffiemachine of koffieboon kan maken. Op die manier kunnen we je helpen de beste keuze te maken voor jouw bedrijf.

Houd rekening met onderhoud van de koffiemachine

Zodra je nieuwe koffiemachine staat te shinen in de speciaal ingerichte koffiecorner, wil je er natuurlijk zo lang mogelijk van genieten. Goed onderhoud is daarbij essentieel. Zo houd je je nieuwe aanwinst in topconditie. Daarom is het belangrijk om je vooraf goed te laten informeren hierover. De ene machine laat zich namelijk eenvoudiger reinigen en ontkalken dan de andere machine. Daarom kiest KoffieWerkt alleen voor Jura koffiemachines, want dan kies je voor een kwalitatief hoogwaardige en duurzame machine, die eenvoudig in onderhoud zijn. Ook kun je om de 2 à 3 jaar een preventieve onderhoudsbeurt laten uitvoeren. Wil je alle je verzekerd zijn van de expertise en service van JURA voor de onderhoudt van je machine, dan kan je een onderhoudscontract kiezen.

Een koffieautomaat kopen of leasen?

Vergeet tot slot niet om het kostenplaatje in overweging te nemen bij je keuze voor een koffieautomaat voor zakelijk gebruik. Zeker wanneer je meerdere koffiemachines nodig hebt of een kleine organisatie bent, kan de aanschaf een behoorlijke impact hebben op de balans. Een koffiemachine leasen kan dan een goede oplossing zijn. Voor een vast bedrag per maand krijg je de beschikking over één of meerdere koffiemachines bij jou op het werk. De leasemaatschappij blijft daarbij eigenaar van de machine. Een goede koffiemachine op kantoor of in de werkplaats wordt op deze manier bereikbaar voor iedereen.

Wil je graag meer informatie over koffiemachines voor zakelijk gebruik of een koffieconsult aanvragen? Neem dan gerust contact met ons op. Wij voorzien je graag van persoonlijk advies.