Een zakelijke koffiemachine uitkiezen voor op kantoor? Hier moet je op letten!

Een zakelijke koffiemachine uitkiezen voor op kantoor?

Vraag op een gemiddeld kantoor wat de grootste wens is van het personeel en de kans is groot dat het antwoord ‘goede koffie’ is. Uit verschillende onderzoeken blijkt zelfs dat werknemers goede koffie op kantoor verkiezen boven een extra vrije dag of een laptop van de zaak.

En ook door klanten en andere gasten wordt een lekker kopje koffie erg gewaardeerd. Tijd dus voor een goede zakelijke koffiemachine voor op kantoor! Wij vertellen je graag waar je op moet letten en helpen je bij het maken van de juiste keuze.

Koffie op kantoor: smaak en kwaliteit

Er zijn verschillende systemen voor zakelijke koffiemachines op de markt. Ieder systeem werkt anders en geeft een eigen smaak aan de koffie. Denk bijvoorbeeld aan het verschil tussen een echte espresso, filterkoffie en koffie gemaakt met cups. Dit heeft te maken met de koffie of koffiebonen die gebruikt worden en de manier waarop de koffie gezet wordt.

Ben je op zoek naar die onvervalste Italiaanse espressosmaak? Dan heb je in ieder geval gebrande koffiebonen van hoge kwaliteit nodig. Om het beste uit deze koffiebonen te halen, gebruik je bij voorkeur een espressomachine met losse bonenmaler. Het nadeel van dergelijke systemen is, dat het vraagt om behoorlijk wat barista-kennis en -ervaring. Een goed en populair alternatief is daarom de volautomatische espressomachine. Zijn je collega’s liefhebbers van andere koffievariaties zoals cappuccino en latte machiato? Kies dan voor een koffieautomaat met meerdere keuzemogelijkheden.

Zakelijke koffiemachine; ga voor gebruiksgemak

Zoals gezegd is een espressomachine met losse koffiemaler niet voor ieder kantoor geschikt, omdat het gebruik van de machine behoorlijk wat kennis van het zetproces vergt. Bovendien zijn de snelheid en het aantal koppen dat per keer gezet kan worden, beperkende factoren. Als gebruiksgemak dus een belangrijk criterium is, dan is dit waarschijnlijk niet de machine waar je naar op zoek bent. Een volautomatische koffieautomaat op kantoor is dan meer geschikt.

Een andere factor om rekening mee te houden bij je keuze is het onderhoud van de machine. Informeer hier dus naar als je op zoek gaat naar een koffiemachine voor op kantoor. Als het mogelijk is, vraag dan om een proefplaatsing voordat je de knoop doorhakt. Op die manier krijg je een beter beeld bij de werking en het gebruiksgemak van het apparaat. Houd daarbij in je achterhoofd dat wanneer je verse melk gebruikt, dagelijks reinigen van de machine hoe dan ook noodzakelijk zal zijn.

Bedrijfsomvang

Tot slot maakt het natuurlijk verschil of je een koffieautomaat zoekt voor jezelf en een handvol collega’s of dat er meerdere koffiemachines moeten komen voor een groot bedrijf. Bedenk verder of er bij jullie op kantoor de hele dag door koffie gedronken wordt of alleen tijdens de piekmomenten. Organiseer je regelmatig bijeenkomsten, trainingen of workshops? Dan zal er op deze momenten veel meer koffie gedronken worden. Lang wachten op de koffie is dan geen optie. In dergelijke gevallen wil je daarom dat je koffiemachine voldoende capaciteit en zetsnelheid heeft. Twijfel je of het apparaat dat jij op het oog hebt hieraan voldoet? Laat je dan adviseren door een specialist.

Ben je op zoek naar een zakelijke koffiemachine voor op kantoor en kun je wel wat advies gebruiken? Neem dan gerust contact met ons op. Onze experts helpen je graag bij het maken van de juiste keuze. Wist je trouwens dat je bij ons ook een koffieapparaat kunt leasen? Wij vertellen je er graag alles over.